Това заяви социалният министър Тотю Младенов...

\"Около 1,2 млн. пенсионери в България от общо 2,2 млн. получават пенсии до 200 лв. включително. И аз мисля, че ако има затруднение за намирането на ресурс, трябва да помислим първо за най-ниските пенсии\". Това заяви социалният министър Тотю Младенов.


В понеделник трябва да са готови разчетите на Симеон Дянков, от които ще стане ясно дали ще има увеличение на пенсиите. Не е коментиран въпросът за увеличение на вдовишките добавки. Въпросът за допълнителни средства за майките е обсъден неформално в Министерски съвет. \"Търсим и за тях. Над 16 млн. лв са необходими допълнително, за да могат да се увеличат\", каза Младенов.


В бюджета на МТСП са заложени допълнително 7 млн. лв, които ще отидат за по-високи помощи за децата с увреждания. \"Заплатите на социалните работници също сме ги коментирали.


Министър Дянков каза, че социалните работници и в Бърза помощ трябва да имат по-високи заплати, но пак казвам, в момента се правят разчетите в МФ. Мисля, че след понеделник, след тристранния съвет ще станат ясни много неща\", каза още той./БГНЕС