Според здравното министерство с електронния регистър ще намалеят опашките пред трудовите комисии...

 

До края на следващата година всички пациенти, които имат или чакат решение на Трудова комисия, ще имат електронно досие. То ще бъде достъпно от всяко подразделение на ТЕЛК в страната.

 

Според здравното министерство с електронния регистър ще намалеят опашките пред трудовите комисии.

 

В момента решенията на една Трудова експертна комисия, която се намира в София, например, няма как да се знаят в друго подразделение, което се намира в Сливен.

 

Информационната система на Националната експертна комисия също е отделна. Сега с европейски пари започва създаването на обединена система, в която ще бъдат вписани електронните досиета на всички инвалиди.

 

Така в реално време всеки, който чака някакво решение от тези комисии, ще може да провери дали то е изготвено, без да е необходимо да се явява лично и да чака на опашка.

 

От здравното министерство обясниха, че чрез тази система ще може да се осъществява контрол и върху дейността на здравната каса, която отпуска пари  за медицински прегледи и освидетелстване от ТЕЛК. След повече от две години пък трябва да започне работа Национална здравна система, където ще бъдат вкарани здравните досиета на всеки пациент.