Потреблението на тесто сред жените се е увеличило. Това обяснява зачестилите случаи на рак при тях..

Белият хляб и тестените изделия повишават риска от рак на гърдата, предупреждават учени от университета на Калифорния в Сан Диего.

Диетата, богата на рафинирани въглехидрати е опасна за здравето. За това храните, съдържащи голямо количество нишесте предразполагат организма към развитие на тумори. Не е препоръчително да се храните с прекалено много зърнени храни, хляб и картофи, които увеличават шанса за рак на гърдата с 15%.

 

Макаронените изделия повишават нивата на инсулин, който също стимулира растежа на ракови клетки. През последните години потреблението на тесто и хляб сред нежния пол се е увеличило, което обяснява и зачестилите случаи на рак при жените. /БГНЕС