Специално за \"На кафе\" майстор Миро приготви сръбския специалитет \"Подварак\"...
Мирослав Стефанов, или както е по-известен – майстор Миро, гостува на Стефановден в \"На кафе\", за да покаже някои от кулинарните си шедьоври. Майстор Миро е четирикратен шампион по гастрономия на Сърбия.
Семейството на кулинара почита Стефановден, тъй като дядо му се е казвал Стефан, на когото сега носят фамилията – Стефанович. Семейството празнува и на 27 декември, и на 3 януари - по българската и по сръбската традиция.
Специално за \"На кафе\" майстор Миро приготви сръбския специалитет \"Подварак\" от пушено месо, бекон, свински ребра, кисело зеле и ориз, който се слага на трапезата на Стефановден в Сърбия.
По празниците популярният сръбски кулинар се чувства най-добре в родния Лесковац, където се събира цялото семейство. Приготвя баница с късмети с кисело зеле и пипер, печено прасенце, пушено месо, сармички и други вкусотии.
Коледа и Нова година майстор Миро празнува двойно – по българската и по сръбската традиция, където Нова година се чества на 13 януари.
Вижте как се приготвя \"Подварак\" във видеото.