Повод за това са думите на Цветанов, \"че тя е съврзана с организираната престъпност\"...

Следващата седмица председателят на Съюза на съдиите в България Мирослава Тодорова ще реши дали да заведе наказателно дело срещу Цветан Цветанов за клевета. Повод за това са думите на вътрешния министър, \"че тя обслужва и че е свързана с организираната престъпност\". Тодорова си навлече гнева на Цветанов заради това, че три години е бавила мотивите по дело срещу наркобоса Васил Маникатов. 

 

Преди да заведе делото срещу вътрешния министър Цветанов висшият съдия Мирослава Тодорова изрази съмнение, че не може да гарантира безпристрастен процес.

 

Съюзът на съдиите у нас отговори и на намерението на вътрешния министър оттук нататък вяска полицейска акция да бъде кръщавана на името на съдия, какъвто бе и последният случай с операцията под кодовото наименование РАЛИЦА. Зад чиято абревиатура всъщност се крие името на съдията Ралица Манолова, която е определила мярката за неотклонение на един от четиримата арестувани - Вальо Бореца. Именно тя преди това го е пуснала под домашен арест.

 

Съдиите казаха още, че не се страхуват да чуват собствените си имена в полицейските акции и че работят единствено въз основа на закона.