На места живакът в термометрите ще падне до минус 22 градуса...

През следващото денонощие времето у нас ще продължи да бъде студено. В Северна България преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 17 и 22 градуса, а максималните - между минус 16 и 13 градуса.

 

В Южна България минималните температури ще бъдат между минус 13 и минус 18 градуса, а максималните - между минус 10 и минус 5 градуса. За района на София минималната температура ще е около минус 18 градуса, а максималната - около минус 9 градуса.

 

По Черноморието ще има значителна облачност. Ще превалява и слаб сняг. Вятърът чувствително ще отслабне, но ще се задържи умерен. Максималните температури ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса.

 

Код оранжево и жълто е обявен на територията на цялата страна през утрешния ден. Код \"Оранжев\" е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен, Русе и Силистра. Оранжевият код важи и за областите Пазарджик, Кюстендил, София област и София-град.

 

Код \"Жълто\" е обявен за областите Благоевград, Смолян, Кърджали, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич. Времето в тези области ще е потенциално опасно.