Английски футбол превзема ефира на Диема и Нова Спорт през уикенда...

За първи път в „Темата на спорта" този петък зрителите на Нова ТВ ще могат да видят уникалните съчетания на „златните" момичета на Илияна Раева за Олимпиадата в Лондон. Авторът Виолета Асенова ще покаже пазените доскоро в тайна елементи от играта, с които отборът ни по художествена гимнастика ще се бори за медалите.

 

Главният треньор Илияна Раева ще разкрие и защо през 1979 г., именно в британската столица, е наречена „диамантена българка". Какво се е случило в английската столица преди 33 години и защо тя иска събитията да се повторят и по време на предстоящата Олимпиада, ще стане ясно този петък, 16 март, в „Темата на спорта".

 

Традиционно ефирът на Диема и Нова Спорт през уикенда ще бъде запазен за най-доброто от 29-ия кръг във Висшата лига и всички четвъртфинали от турнира за Купата на Футболната Асоциация. Привържениците на английската игра ще могат да проследят първия четвъртфинал за Купата между отборите на Евертън и Съндърланд в събота по Диема от 14.00 ч.

 

Следобед от 17.00 ч. идва ред на Висшата Лига по Нова Спорт и двубоят Уигън Атлетик – Уест Бромич Албиън. По същото време е и двубоят Фулъм Суонси Сити, който ще бъде предаван пряко по Интернет на адрес live.novatv.bg. В 19.30 ч. Нова Спорт ще предложи и втория четвъртфинал за ФА Къп между отборите на Тотнъм Хотспър и Болтън Уондърърс, като се очаква българинът Мартин Петров да е титуляр за гостите.

 

Неделята също ще бъде изпълнена с футбол от Острова. Диема ще бъде домакин на мачове от Висшата Лига, а Нова Спорт ще покаже двубоите от турнира за Купата. Новият лидер Манчестър Юнайтед ще гостува на Уулвърхямптън Уондърърс от 15.30 ч., а в 18.00 ч. идва ред на друг двубой от Лигата – Нюкасъл Юнайтед – Норич Сити. Нова Спорт ще стартира неделния маратон за Купата с Челси – Лестър Сити от 16.05 ч., а веднага след него – от 18.00 ч., е последният четвъртфинал – Ливърпул – Стоук Сити.