Какво се случва след успеха на сагата – разказват две от от звездите на екрана..

Ана Виленица, главната актриса в известния хърватски сериал „Долината на слънцето", днес е по-щастлива отвсякога. След като хитовата продукция пожъна небивал успех на хърватска земя, към настоящия момент в живота на звездата са настъпили куп промени.

 

Тя прави своя дебют като процент в Ню Йорк, влюбена е и очаква наследник. На екрана българските зрители могат да видят Ана в образа на младата Ева Крал, а сагата „Долината на слънцето" се излъчва всеки делничен ден от 15.00 часа в ефира на Нова ТВ.

 

Виленица е родена в град Риека, завършва Академията за сценични изкуства в Сараево и по-късно получава диплома от Лондон. Кариерата на чаровницата стартира с две известни заглавия –  „Гордостта на Раткайеви" и „Дневникът на блондинките". „Долината на слънцето" обаче отбелязва най-високия връх в изявите й досега.

 

Връзката с мъжа на живота й –  сценариста Еди Мужина, започва преди малко повече от две години по време на екскурзия в планината. Днес, на 33 години, Виленица прави няколко големи крачки – връща се в театъра, основава продуцентска къща, а сега ще бъде и майка. Ана продуцира няколко филма, между които и късометражния „Великденски яйца", който стига чак до фестивала „ТрайБеКа" в Ню Йорк.

 

„Ако мога да избирам, бих отишла някъде на другия край на света", смело заявява блондинката, известна с авантюристичния си дух. След като три години е живяла в Лондон, днес тя не мисли да се връща там. „Странно е, но градът не ми липсва. Аз съм от хората, които рядко се връщат назад. Обичам новото и непознатото".

 

Друга хърватска знаменитост и един от екранните партньори на актрисата в „Долината на слънцето" – Роберт Курбаша, заявява, че работата с Ана и целия екип на сериала е била изключително удоволствие. В специално интервю за българската публика мъжът, когото зрителите познават като Андриха Буковач от екрана споделя, че много бързо е приел участието си в проекта – почти веднага, след като разбира за известния актьорски колектив и интересния сюжет.

 

Освен на снимачната площадка, Роберт е много добър и на театралната сцена, а разликата между двете той с намигване оприличава на важен принцип във футбола: ако играчът е способен, то ще може да се справи подобаващо – както на малкото, така и на голямо игрище.

 

Чаровният артист споделя още, че не обича да се придържа към определен тип характери и персонаж. Уверен е, че може да играе разнообразни образи и доказва това с всеки нов професионален ангажимент. Казва, че никога не е бил в България и не знае много за хората и обичаите на страната, но е убеден, че тук съществуват прекрасни места, личности... и долини.

 

„Долината на слънцето"- всеки делничен ден от 15.00 часа по Нова ТВ. и в Nova Play