Според него обаче успехът ще бъде по-голям, ако партията се коалира с ВМРО и други формации

"Атака" ще влезе в следващия парламент - това са ясните прогнози на социологическите агенции, заяви в "Здравей, България" лидерът на партията Волен Сидеров. Според него партията самостоятелно може да влезе в следващия парламент, но още по-голям е шансът „Атака” в коалиция с ВМРО и други формации да имат по-осезаем успех на изборите.

 

"Смятам, че трябва да има действия от страна на държавата. Освен разследване на това писмо, трябва да има категорични действия от страна на правителството, защото такива досега ние не видяхме. Ние все още чакаме мнението на премиера, който да се произнесе по твърде наглото поведение на Скопие, което продължава да краде българската история”.

 

Това лидерът на „Атака” по повод поредното заплашително писмо срещу Красимир Каракачанов, получено в неделя вечерта от името на „Македонската патриотска гарда”. В него под заплаха от смърт, ако дойдат в Македония, освен Каракачанов са премиерът Бойко Борисов, президентът Росен Плевнелиев, външният министър Николай Младенов и лидерът на „Атака” Волен Сидеров.


На въпрос дали трябва да подкрепим Македония за членство в ЕС, ако тази страна позволява на територията й да се вихри група, която заплашва български държавници, Сидеров отговори с категорично „Не”. Според него това трябва да бъде българската позиция и тя да бъде представена в Брюксел.


Той заяви, че няма промяна в отношенията на партия „Атака” с ВМРО. „Ние имаме доста общи мероприятия, много плътен синхрон в много действия и мисля, че няма никакъв проблем да бъдем заедно политически и занапред”, допълни още депутатът.


Сидеров се обяви „за” обединението на българските националисти и патриоти. „Това е задължително условие, ако искаме да бъдем фактор в следващия парламент”, допълни още той.


По думите му всяка политическа партия, която застава на патриотични позиции, трябва да застане в единен съюз, алтернатива на колониалния модел в България.

 

Сидеров коментира и хакерската атака спрямо сайта на партията. Той заяви, че ГДБОП вече е уведомена за случая. Оттам обаче отговорили, че това не е в правомощията им, понеже маневрите ставали от територията на Турция. „Това не означава, че външно министерство не може да направи някаква нота и българската прокуратура да изиска международно сътрудничество”, смята Волен Сидеров.


На въпроса дали може държавата да диктува на работодателите колко да плаща на своите работници, той обяви, че Министерският съвет трябва да определя минималната работна заплата в съответствие със средноевропейската. „Тоест, минималната работна заплата в България да стане колкото е средноевропейската или поне най-ниската европейска, която е 1100 лева. Нашата е 290 лв.”, обяви лидерът на „Атака”.


Целия разговор може да гледате във видеото.