Във форумите се дават съвети на хората да тръгнат натам, за да оцелеят на 21 декември

Село Леново, разположено край Асеновград, е на път да се сдобие със световна слава, след като в интернет го нарочиха като място, което ще оцелее след края на света. Във форумите се  дават съвети на хората да тръгнат натам, за да оцелеят на 21 декември, когато според тълкуватели, на маите светът ще изчезне.

Асеновградското село Леново е потънало в гъста мъгла. Тук-там по улиците се срещат хора, предимно възрастни, които с тревога броят дните до края на света.

„Това ще е голяма работа, ако ще остане само нашето село. Голям късмет ще имаме”, коментира жител на селото. Друг допълва, че са много хубави и добри хора и "ако е рекъл Господ, ще ги остави да живеят".

А какво ще става с другите хора, се питат в селската кръчма, където от няколко дни тема на разговор е единствено и само краят на света. Около печката всеки се вълнува, че Леново ще оцелее след апокалипсиса.

Някои от местните хора са готови да приемат цели семейства, които ще избягат от апокалипсиса и ще се скрият в селото им. Други не искат пришълци. Някои предлагат пък новодошлите да бъдат настанени в празните къщи на починалите.

Магазинът в селото също не е разполага с достатъчно запаси, за да посрещне на 21 декември бягащите от апокалипсиса.

Слухът, че Леново ще е едно от трите оцелели села в света, накара местните двойно да вдигнат цените на къщите, които са обявени за продан. Не на шега вече има голям интерес от хора от цялата страна, които оглеждат и купуват, за да се спасят от апокалипсиса.

И докато едни гледат с насмешка, а други приемат насериозно края на света, то за прасето Грухчо краят със сигурност наближава. Стопанинът му дори няма да чака 21 декември. А присъдата му е ясна – ще стане на пържоли.

Хората в селото обясняват, че ще оцелеят, защото в Леново има една църква и четири параклиса.

„Селото е някакси така божествено. Има минерални извори”, обяснява жител на Леново.

От едната чешма тече студена минерална вода за пиене, а от другия извор минералната вода е топла и се ползва от населението за къпане и пране. Иначе в спокойното Леново възрастните чакат 21 декември, но не заради края на света, а за да поставят началото на коледните трапези.

Репортер: Благой Бекриев