На 14 януари в Сатиричния театър ще се изиграе пиесата "Г-н Балкански", написана специално за покойния актьор Георги Калоянчев

На днешния 13-ти януари покойният актьор Георги Калоянчев трябваше да навърши 88 години. На същия ден, но преди 150 години, е роден Алеко Константинов. 13 януари е и денят преди представянето на общата пиеса на сина на големия актьор - Ивайло Калоянчев, и Светослав Пеев – „Господин Балкански”, писана специално за Георги Калоянчев. Те ще бъде изиграна на сцената на Сатиричния театър в София в памет на покойния актьор.

За мен това е много специално представление. Просто, когато изляза на сцената и започна да играя точно това, сякаш отнякъде той идва. Гледа, помага, така го усещам”, заяви за „Събуди се” синът на Георги Калоянчев – Ивайло Калоянчев.

„Много се радвам, че го  направихме. Това е особено представление на Сатиричния театър, в което огромен дял има нашият голям български писател Георги Данаилов, който е направил върху тази история за Бай Ганьо на Алеко Константинов нещо, което страхотно важи за днес. Освен Бай Ганьо вътре има още няколко героя, които са абсолютно днешни”, заяви актьорът Светослав Пеев.

Той допълни, че много се двоумял кой е този Бай Ганьо сега и накрая решил, че е това е Ивайло Калоянчев.  

Къде е Бай Ганьо днес, носим ли го в себе си и спомени за Калата – гледайте във видеото.