Румен Петков твърди, че в МС е прокарано решение без становище на екоминистерството

Земите по Черноморието предизвикаха поредна порция обвинения между управляващи и опозиция. Според БСП правителството готви продажбата на част от плажа в Бургас. Става въпрос за терен при изгорялото преди време заведение „Фрегата”. Според Румен Петков министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова е нарушила Конституцията и редица закони и затова трябва да напусне кабинета.


Теренът от близо декар е променен от публична държавна в частна държавна собственост през декември по предложение на Областния управител на Бургас.


Румен Петков твърди, че министър Лиляна Павлова е прокарала решението в Министерски съвет, без становище на екоминистерството и въпреки позицията на финансовото министерство.


„Това е престъпление на министър Лиляна Павлова и то престъпление, продиктувано от корупционни мотиви. Престъплението е в това, че в проекторешението, което тя внася, на вносител, каквато е практиката при такива спорни точки, тази част, която е документирана на заседанието на МС и стенограмата е снета от сайта на Министерски съвет, за забрана областния управител да се разпорежда с имота, я няма. Тоест министър Павлова фалшифицира решението на Министерския съвет с цел да достави облага на някого”, обясни Румен Петков от БСП.


Областният управител на Бургас обясни, че процедурата за собствеността на терена е задвижена още 2004 година, когато е приватизиран намиращия се в близост до „Фрегата” хотелски комплекс. От опозицията обаче настояват за уволнения на областния и на министър Павлова.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Репортер: Цеца Алексова