От министерството заявяват, че ще търсят икономически най–изгодната оферта

Земеделското министерство пусна поръчка за поддръжка на интернет страница на Програмата за развитие на селските райони във Фейсбук и Туитър. Максималната сума, която са отделили от ведомството за това е 50 000 лева без ДДС.

Крайният срок за подаване на офертите изтича само след седмица на 18.02. 2013г.

Новата поръчка се обявява, след като преди това стана ясно, че земеделското министерство е сключило договор за 50 000 лв. за създаването и поддържането на страници на ведомството в двете социални мрежи. Зад фирмата, която беше спечелила конкурса тогава, се оказа, че стоят бивши ПР-ки на Българската агенция по безопасност на храните - 25-годишната Кристина Спасова и с година по-малката от нея Лора Димитрова.

Проверка в Търговския регистър тогава показва още, че фирмата е учредена на 26.09.2011г., т.е. само три месеца преди да се подпише договора.

Малко след като станаха ясни имената на бившите ПР-ки, прокуратурата се самосезира, а случаят стигна и до ОЛАФ.

Сега от министерството заявяват, че ще търсят икономически най – изгодната оферта. Услугата трябва да включва ежедневното поддържане и обновяване на двете страници в рамките на една година.

Сред общи изисквания за изпълнение на услугата е и това изпълнителят да предложи и осъществи инициативи във Facebook и Twitter, както и да популяризира събития по Програмата.

Според изискванията изпълнителят трябва да увеличи потребителите в страницата във Фейсбук на минимум 7500 от конкретната таргет група, а именно настоящи и потенциални бенефициенти.

Участникът следва да е изпълнил поне един такъв договор за последните 3 години назад, считано от датата на подаване на офертата. Тя трябва да съдържа и доказателства за икономическото и финансово състояние на участника, а именно: заверен отчет за приходи и разходи за последните три финансови години в зависимост от датата на учредяване на участника.

От участника се търси и общ оборот не по-малък от 150 000 лв. в последните три финансови години.