За това алармират някои населени места в Северозападна България

Кметове се оплакаха пред Нова телевизия, че сградите, в които ще се провеждат изборите, са стари и електрическата инсталация в тях не е в добро състояние. Те се опасяват, че на много места старите и нагорели кабели няма да издържат да захранят нужната копирна техника по време на изборите. 

 

В видинското село Черно поле, сградата, където се намира местната секция е над 50-годишна. Толкова стара е и електрическата инсталация в нея. От съображения за сигурност се пускат не повече от няколко крушки, а използването на по-мощни електрически уреди е забранено.


В другите села на видинската община Ружинци състоянието на мрежата също е много лошо. На някои места в стаята за избори дори няма контакти, а на други има, но не работят.
Елтехникът в общината се страхува, че ако копирната техника има голяма консумация, може да се получи срив в електрическото захранване.


В изборния ден секциите в община Ружинци ще разчитат на елтехник, който да реагира при евентуални проблеми. При по-сериозна авария обаче, това би забавило копирането и отпечатването на изборните книжа. 


Повече по темата гледайте във видеото. 


Репортер: Биляна Борисова