Заради рокадите в местната власт приютът е оставен без управител и ветеринарен лекар

Криза с бездомните кучета заплашва Варна дни преди официалния старт на летния сезон. От месец приютът за безстопанствени четириноги не приема животни, нито пък се обработват тези, които са на улицата. 

 

Заради рокадите в местната власт приемникът е оставен без управител и ветеринарен лекар, алармират природозащитни организации.

 

Приютът за бездомни кучета в село Каменар е без управител и ветеринарен лекар от 1 май, а природозащитниците твърдят, че животните в него бедстват. Част от кучетата пък били пускани в града болни.

 

Искаме да влезем в приюта, за да видим условията, в които живеят кучетата. В сградата се виждат няколко души, но вратата е заключена с катинар. Въпреки че сме дошли в работното време и в приюта има хора, никой не ни допусна до кучетата.

 

И докато достъпът на хората до кучетата в приюта сторго се контролира, то достъпът на четириногите до хората по улиците остава без контрол вече цял месец.

 

Обяснението обаче никак не допада на хората, особено на родителите с малки деца.

 

От общината обещават до дни приютът да има поне временно ръководство. На прага на активния сезон, се търсят спешно кандидати за управител и за ветеринарен лекар. 

 

Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Искра Урумова