Лидерът в оставка на СДС - Емил Кабаиванов, приветства идеята за ново дясно обединение

В неделя, 23 юни, ще се проведе Национален съвет на „Демократи за силна България”. 


ДСБ ще трябва да избере своя нов лидер, след като Иван Костов и цялото ръководство подадоха оставка след неуспеха на парламентарните избори. 


Очаква се за да бъде избран Радан Кънев. Преди дни той заяви, че на събранието ще поиска мандат за започване на преговори за дясно обединение. Заявката беше приветствана от „Синьо единство”. 


Готовност за общи действия изрази и лидерът в оставка на СДС Емил Кабаиванов. 


Не е важно кой пръв е подал ръка, важно е, че виждам в основните субекти в дясно-център, които сме извън парламента, желание за разговори. Това е първият светъл лъч в сгъстените политически облаци през последния месец. Първото нещо, което трябва да се направи е да започнем разговори, да определим нашите приоритети, да определим няколко принципа, с които ще продължим разговорите и първо да се състои съединението, което след това трябва да прерасне в обединение”, коментира за „Събуди се” Емил Кабаиванов.


Той допълни, че неофициални разговори са били проведени с „традиционните десни политически субекти” - ДСБ, „Движение България на гражданите”, НДСВ, НПСД и „Обединени земеделци”.


Лидерът в оставка на СДС уточни, че в това обединение трябва да участват хора, които не са свързани с ДС, както и да бъде дадена възможност на новото трето поколение в политиката да определя бъдещето на България.


Повече подробности ще намерите във видеото.


Репортер: Мария Милкова