Лидерът на НФСБ предвижда избори по Нова година

Избори по Нова година – това предвижда лидерът на Национален фронт за спасение на България – Валери Симонов.


„Съвсем нормално е, по политически съображения, към протестиращите срещу кабинета „Орешарски” да се присъединят и икономически недоволните, тъй като очакваме срив в бюджета на държавата и не виждаме никакви мерки за подобряване на положението на живеещите в България”, коментира Валери Симеонов за „Здравей, България”.  


Според него гладът и невъзможността едно семейство да посрещне нуждите си няма как да не изкарат хората на улиците.


„Това правителство не направи нищо от това, което се очаква и заради което си отиде предното правителство. Енергийната мафия продължава да манипулира енергетиката и да разполага с огромни суми за сметка на обедняващото население”, категоричен бе лидерът на НФСБ.


Според Валери Симеонов, когато дойдат сметките за тока, намалението от 5% изобщо няма да се усети и ще изчезне, защото нищо не е променено по структурата на формирането на цената.


Цените на горивата задушават и унищожават дребния и средния бизнес и въобще нашата икономика. Там цените са много високи и се извършват огромни злоупотреби. На пристанище „Росенец” непрекъснато се разтоварват кораби със суров нефт от Русия. Количествата на суровината не се контролират по никакъв начин, измервателните уреди не работят. Горивата се пишат за износ, а се продават у нас. Парите отиват в джоба на Златев и компания”, коментира Симеонов.


По негови думи полза от това има горивната олигархия, която е в ръцете на няколко човека. Според него институциите поддържат тази горивна мафия, защото тя от своя страна поддържа правителството със средства и влияние.


Валери Симеонов дори обвърза акцията на Ваньо Танов в „Лукойл” и падането от власт на правителството на Бойко Борисов.


„Другата причина беше проектът „Белене”, за който интересите на руската и американската страна съвпадат”, допълни той.


Целия разговор с Валери Симеонов в „Здравей, България” гледайте във видеото.