В планините повече облаци ще има следобед и там се очакват валежи от дъжд, над 1200 м - от сняг

От днес у нас започва период с доста ниски температури. Сутринта в Източна България е облачно и на места все още превалява, но в близките часове валежите ще спрат.


Преди обяд облачността над страната ще е разкъсана и слънцето ще се показва, но от запад ще започне да се увеличава. Следобед над западните райони ще завали дъжд, който вечерта и през нощта срещу вторник ще премине в сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква студен въздух.


Температурите сутринта са все още високи - между 5 и 10 градуса, в крайните източни райони - 12 – 15 градуса. Тъй като очакваме застудяване, през деня показанията на термометрите няма да се изменят съществено и максималните ще са между 10 и 15 - 16.  


В планините повече облаци ще има следобед и там се очакват валежи от дъжд, над 1200 метра – от сняг. Вятърът ще бъде силен до бурен от югозапад, а максималните температури по върховете ще са около и под нулата.


Във вторник и сряда ще бъде ветровито и с 6 - 7 градуса по-студено. В Западна и Северна България ще има валежи от сняг, а на юг и по Черноморието - от дъжд и сняг.


По-интензивно ще вали в западните и централните райони, където на места в сряда вече снегът ще натрупа до 10 - 15 см. В Добруджа ще има условия за виелици, а морето ще е бурно.


В четвъртък валежите ще спират и облаците ще се разкъсат. В петък и събота сутрин ще е студено с температури от минус 9 до минус 3 градуса, а през деня ще има повече слънце. Максималните температури ще са от 1 до 7 градуса.


Повече за времето през следващите дни, може да намерите на Sinoptik.bg