В събота се очаква краткотрайно застудяване и превалявания от сняг

На Никулден температурите у нас ще са около и малко над нормата за началото на декември.

 

Над страната ще преобладава слънчево време с до умерен югозападен вятър. Следобед и вечерта от север облаците ще се увеличат, вятърът ще се обърне от запад-северозапад и се него ще започне да навлиза по-студен въздух. През нощта срещу събота на места ще прехвърчи слаб сняг.

 

Температурите сутринта ще са от -5 до нула градуса, в котловините и по-ниски. Максималните стойности ще бъдат между 6 и 11 градуса.

 

В планините преди обед ще има повече слънце,следобед ще се заоблачи, най-късно над масивите на юг. През нощта ще превали слаб сняг. Ще духат силни до бурни ветрове, които ще понижат рязко температурите през втората половина на деня.

 

Утре в Централна и Северна Европа са обявени жълти и оранжеви, а в северните райони на Германия и Полша и червени кодове за снеговалежи и бурни ветрове. Причина за тях е мощен вихър, който ще се придвижва на изток. С него са свързани поредица от студени фронтове, като „опашката” на първия от тях ще премине утре и в събота през северните части на Балканите и ще ни донесе краткотрайно застудяване и слаби превалявания.

 

У нас в събота облаците още сутринта ще намалеят, но ще остане студено и доста ветровито. В неделя вятърът ще отслабва,а облачността ще е променлива. В понеделник следобед от запад се очаква ново заоблачаване и застудяване и във вторник вече на много места се очакват снеговалежи, които в сряда ще отслабнат, но ще се задържи студено и с повече облаци. 

 

В петък ще е слънчево и сравнително топло, привечер ще се заоблачи. Повече за времето може да намерите на Sinoptik.bg.