Европейската комисия иска нови договори за „Южен поток”

Европейската комисия предлага на страните-членки по 6 000 евро за всеки регистриран според правилата на ООН бежанец, когото те се съгласят да приемат, информира „Сега”. Вестникът отбелязва, че идеята е част от пакет мерки, изготвени от ЕК, който цели да се сложи край на морските инциденти с трагичен завършек с хора, бягащи от родните си държави, както и да се прекрати възможността имигрантите да стават жертва на трафиканти.

 

Брюксел иска нови договори за „Южен поток”, съобщава официозът на социалистите „Дума”. Темата е водеща и за в-к „Преса”. Преговорите за газопровода тръгват отначало, отбелязва ежедневникът. „Преса” публикува и снимка от вчерашния опит на протестиращите срещу Закона за МВР студенти да съборят загражденията пред парламента.

 

В Киев „Ранобудните” изкъртиха „мирно” министерска врата, пише „Телеграф”. У нас пък протестиращи срещу кабинета замеряха парламента с домати и бомби. За акцията в Киев се похвалиха сами двама от представителите на окупаторите на Ректората в директно включване в сутрешния блок на Нова ТВ.

 

Ето и част от другите заглавия в днешната преса:

 

„Труд”: Депутатите не отчитат харчовете си

 

„Преса”: 1 000 лева заплата за IT студенти

 

„Новинар”: Външното министерство алармира: Не пътувайте до Германия, Полша и Дания

 

Останалите теми от печата ще научите от видеото.