По думите на Димитър Горов от БСП дебатите относно бюджета са вървели мудно и трудно

„Искаме оставката на зам.-председателя на парламента Мая Манолова, защото тя абсолютно скандално прекратява дебатите и не дава възможност на колегите от ГЕРБ да изразят мнението си относно бюджета”, каза в „Здравей, България” Александър Ненков, депутат от ГЕРБ.

 

„Няма как да има икономически растеж, при положение, че няма доверие в правителството”, заяви Ненков и добави, че бюджетът няма да издържи и ще се наложи прекрояването му. 

 

По думите на Димитър Горов, депутат от „Коалиция за България",  дебатите относно бюджета са вървели изключително мудно и трудно. „Опозицията трябва да покаже какво различно виждане има. А от ГЕРБ не предлагат алтернатива, те говорят едно и също”, аргументира се той.

 

Депутатът от ГЕРБ му отговори, че предложенията им не се повтарят по никакъв начин. „Заложени са едни 640 милиона лева, които не е ясно как ще бъдат изразходвани. Това означава, че някакви чиновници ще преценяват за какво да се изразходват тези пари”, каза Ненков. 

 

„ГЕРБ разпределяха парите межди 6-7 общини и сега се притесняват, че и другите така ще го правят”, отговори му Горов и добави, че тези пари ще се разпределят прозрачно

 

Опонентът му пък попита как ще става това, при положение, че тези пари не са заложени в бюджета

 

Целия разговор гледайте във видеото.