„Няма скрито-покрито в поведението на Георги”, каза още социалистът

Бившият министър на вътрешните работи Румен Петков коментира твърденията на финансиста Кольо Парамов, че е подслушван по поръчка на лидера на БСП Сергей Станишев и че ДАНС се превръща в новата ДС, като изпълнява милиционерски поръчки. В предполагаемата схема бе замесено и името на президента Георги Първанов. Твърди се, че и той е подслушван.

 

„Много скептично приемам такъв тип бомбастични изявления, още повече, когато зад тях няма никаква аргументация. Второ - това са лесно проверими неща… Практиката показва, че в страната ни могат да се изсипват такъв род твърдения без за изсипващия ги да следват каквито и да е последствия”.

 

„Считам, че прокуратурата реагира добре, като не се закачи на това твърдение”, каза още Петков, според когото мотивацията зад думите на Парамов е възможността да попадне в медиите.

 

Бившият народен представител не вижда причина Станишев да подслушва и предходния държавен глава и свой опонент за лидерския пост в БСП въпреки слуховете за предстояща поява на „български ПАСОК” в лявото пространство. По думите му президентът Георги Първанов е изразявал публично позициите си и „няма скрито-покрито в поведението му”.

 

Целия разговор с Румен Петков можете да проследите тук.