Николай Василковски с ексклузивно интервю с актьорите на премиерата на „Хобит: Пущинакът на Смог" в Берлин

„Светът на Толкин е толкова богат. Писателят създава особен тип фантастика. Такава с историческа тежест. Това за мен е най-добрата фантастика. Тази, на която сме склонни да повярваме”, заяви за Нова ТВ режисьорът Питър Джаксън.

Репортерът на Нова ТВ Николай Василковски съвсем скоро се върна от Берлин, където се състоя официалната премиера на „Хобит: Пущинакът на Смог”. Eто какво споделиха и актьорите: „Ако гледате този филм, ще се забавлявате точно толкова, колкото ние, докато го правим”. Думите са на Мартин Фрийман, който играе Билбо Бегинс.

Еванджелин Лили, която е в образа на Тауриел пък обяви, че моментът, в който Билбо влиза в бърлогата на дракона до края на филма, е магически. „Бих гледала тази част отново и отново. Тогава ти се иска филмът никога да не свършва”, призна Еванджелин.

Образът на Смог се играе от Бенедикт Къмбърбач. „Образът на самия дракон е в главата ми от дълго време. Скиците, които получихме от студиото, илюстрациите от книгите още от 30-те години на 20 век. Спомням си как моите родители ми четяха от книгите. В тях имаше невероятни картини на дракона, които са се запечатали в главата ми”, спомня си Къмбърбач.
 

Какво още споделиха те за Нова ТВ гледайте във видеото.