Гледайте „Да срещнеш Джо Блек” от 14.00 ч. по Нова ТВ

„Да срещнеш Джо Блек” е поредното качествено заглавие във филмовата програма на Нова ТВ през уикенда, което зрителите могат да видят днес от 14.00 ч.

Определян от критиците като „фентъзи романтична драма”, филмът се фокусира върху тема, която занимава човечеството от древни времена – възможно ли е да се избегне смъртта.

Джо Блек и Бил Париш сключват най-необичайното споразумение. Богатият медиен магнат Уилям Париш води прекрасен живот, докато Смъртта не идва при него с изумително предложение – да отложи неизбежната кончина на Бил, ако той го разведе из света на живите. Невинен, енигматичен и често весел и шумен, Джо нарушава установите порядки в света на привилегированите и корпоративните игри. Но когато се влюбва в дъщерята на Бил, Джо заплашва да промени правилата. Бил трябва да се бори не само за своето бъдеще, но и за това на онези, които обича в този разказ за живота и смъртта.  

Режисьорът  Мартин Брест  дълго време търси нов филмов проект, след като приключва работата си по „Усещане за жена”. Накрая той спира избора си върху „Да срещнеш Джо Блек”  и се справя брилянтно с неговата режисура. Филмът е белязан от екранното присъствие на Антъни Хопкинс и Брад Пит, които тук си партнират за втори път на големия екран след „Легенди за страстта”.

Имате достатъчно причини да не пропускате „Да срещнеш Джо Блек”  днес от 14.00 ч. по Нова ТВ.