В столичната зоологическа градина ще бъдат взети мерки за предотвратяване на подобни инциденти

Зрител на Нова телевизия ни изпрати видео, в което се вижда как в терариума на катериците в столичния зоопарк е пълно с хлебарки. Наш екип подаде сигнал до ръководството и получи бърз отговор.

 

Зоологическата градина в София заяви, че там се извършва редовна дезинсекция и дератизация, като за тази цел има сключени договори със специализирани фирми. В момента животните са извадени и преместени временно за довършване на дезинсекцията. На работника, отговарящ за тези животни, е направена строга забележка и е обърнато внимание за недопускане на подобни случаи. Ще бъде направен оглед на всички вътрешни помещения и ще бъдат взети допълнителни мерки и на други места, където е необходимо. Бихме желали да отбележим, че тъй като става дума за диви животни, всяко преместване представлява стрес за тях, а също е необходимо да се ползват специфични препарати. Ето защо този процес не може да се извършва в сравнително тесните пространства на терариумите толкова често, колкото бихме искали.

 

Паркиране по тротоара в Асеновград и отговорът на властитеОстаналите акценти в рубриката „Моята новина”:

 

Животът в "престижните" квартали на София

 

Автобус 88 - шумен, студен и мръсен

 

Тротоар за ученици в Асеновград

 

Нагло затваряне на улица

 

Бараки на паркинг

 

Извадени болтове от жп релсаДруг наш зрител сигнализира и за извадени болтове от жп релса в района на Монтана, които могат да предизвикат сериозна катастрофа. Нова телевизия вече е предала сигнала на Националната компания "Железопътна инфраструктура", като се надяваме да бъдат взети мерки за да се избегне инцидент на отсечката. 

 

Очакваме и Вашите сигнали в рубриката "Моята новина" на NovaNews.bg.