Ранени са 29 души, арестуваните са обвинени в подбуждане към безредици

Четирима души бяха задържани след снощните сблъсъци в украинския град Донецк, отнели живота на един човек. Арестуваните са обвинени за подбуждане към безредици22-годишен младеж е загинал при стълкновение между противници и привърженици на европейската интеграция. Ранени са 29 души.

 

Две демонстрации в Донецк - на привърженици и противници на европейската интеграция - бяха окървавени. Проруски настроените демонстранти хвърляха яйца и запалителни бомби по полицаите. Те успяха да преминат полицейския кордон и да стигнат до опонентите си. Избухна ръкопашна схватка, а някои от участващите в нея носели бухалки, твърдят чуждестранни журналисти.

 

В опит да спасят част от протестиращите, полицаите ги качиха на автобуси и се опитаха да ги откарат далеч от мястото. Превозните средства обаче бяха пресрещнати и спрени от участници в контрадемонстрацията. Хората, които се опитаха да излязат през прозорците, са били бити, твърдят кореспонденти.

 

Украинският министър на вътрешните работи обяви, че ще има още арести заради насилието. Ще бъдат разследвани и действията на полицаите, които са охранявали района.