В отдалечена част на Индийския океан са били забелязани плуващи отломки от дървени палети

Може би е открита първата следа от изчезналия преди повече от две седмици малайзийски самолет. В отдалечена част на Индийския океан са били забелязани плуващи отломки от дървени палети. Те често са използвани за опаковане на товарите в самолетите. 

 

Те са открити на около 2500 километра югозападно от бреговете на Австралия - в един от най-отдалечените и изолирани райони на планетата. Днешното издирване е съсредоточено в два района, покриващи почти 60 хиляди квадратни километра. Въпреки огромната площ, която спасителните екипи трябва да покрият, австралийският премиер Тони Абът изрази плаха надежда.

 

"Твърде рано е да кажем със сигурност, но очевидно вече имаме няколко много съществен улики. Надеждата ни расте, не е нищо повече от надежда, но може би сме на път да открием какво се е случило със злополучния самолет”, заяви Абът.

 

В търсенето на Боинга ще се включи и НАСА, която ще прегледа архивните снимки от своите спътници и ще използва камерите на Международната космическа станция, за да търси възможни отломки. Ресурсите на американската агенция за космически изследвания обаче позволяват да бъдат открити предмети по-големи от 30 метра.