Запознайте се с хлебните къщи - място на доброта, където всички са равни

Преди повече от две години Илияна чува тежката диагноза рак на гърдата. Ако мислите, че нейният спасител е непознато лекарство – грешите. Тук няма да има болести, мъка и медикаменти, а тъкмо обратното.
 
„По време на химиотерапията започнах да се организирам така, че да не мисля за болестта, а за нещо друго. Започнах да подарявам питки на приятели, разказва самата Илияна.
 
Така замесването на хляба измества ежедневните грижи. И това е само началото. Постепенно хлябът освен храна, се превръща в необходимост за душата. Освен че успокоява нея, пътят на хляба на Илияна не спира дотук, защото всяка питка има своя получател. Замесвайки любов, щастие и доброта, се отправяме към младежите, които преоткриха смисъла на приготвянето на хляб. Това е място, на което няма значение кой си. Дали си беден, дали си богат, дали си млад или стар. Тук всички са едно цяло. Защото са дошли, за да изпитат щастието. Защото тук няма различни. В хлебните къщи всеки един посетител е дошъл, за да остави частица от душата си. 
 
Надежда Савова е пропътувала хиляди километри. Била е в 77 държави. Идеята за хлебните къщи й хрумва преди няколко години докато обикаля света. Разбира, че в тези времена на завист и лошо отношение светът има нужда от място, на което всички да са равни. И така се ражда идеята за хлебните къщи.
 
Създава първата в света такава в Габрово. Днес тук намират място за забавление и млади, и стари. 
 
Лекува ли се душатa и може ли за това да помогне хлябът – гледайте в „Темата на Нова”.