Той призова младите да дадат своя глас заедно с родителите си

„Гласувайте за бъдещето на Европа, това е вашето бъдеще, какво ще бъде то зависи от всеки един от нас. Гласът на всеки е важен”. Това призова президентът Росен Плевнелиев два дни преди евровота в неделя.

Още по темата

„Евроизборите са шанс за ново начало, от който трябва да се възползваме”, коментира президентът. „Те дават възможност не само нови хора да влязат в политиката, но и да подредим правилно приоритетите в нашия общ европейски проект. Ние, политиците, все още сме в дълг към европейските избиратели, защото не информираме достатъчно своите съграждани, понякога изкушени от възможността така по-лесно, чрез решенията на европейските институции, да оправдаем грешни национални политики”, допълни той.

 

Според Плевнелиев, въпреки последиците от кризата за България, били нужни усилия и воля за промяна. „Нека никога не забравяме къде бяхме преди 15 години, когато във времето на силовите групировки, банковите фалити, опашките за визи, за бензин, за мляко и за хляб, ние стартирахме своя път към европейска интеграция. Днес сме част от модерния свят”, каза държавният глава.

 

Той увери, че ЕС е изправен пред нова фаза на демокрация, която се нуждае от доверието на гражданите. Тези избори ще дадат посоката на развитие за по-дълъг период.


Днес сме част от модерния свят, малка, но отворена икономика, част от огромния европейски пазар, в който с последователен труд можеш да успееш”, каза още президентът.


Росен Плевнелиев подчерта, че отговорността младите да си намерят работа в България лежи върху българските граждани.


„Призовавам ги да дадат своя глас, заедно с родителите си, които през целия си живот са се стремели да осигурят за себе си и децата си европейска перспектива”, добави още българският президент.