Няма завишаване на обажданията в спешните центрове и болниците, информира Здравното министерство

Министър-председателят Пламен Орешарски следи ситуацията във връзка с усетеното в България земетресение. Той призова гражданите да запазят спокойствие. 

Още по темата

 

Премиерът държи постоянна връзка с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и с директора на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов и получава своевременно информация, съобщават от правителствената служба. 

 

Днес около 12.25 часа беше регистрирано земетресение, усетено на територията на цялата страна. По данни на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН епицентърът е бил извън територията на страната - в Егейско море, на около 310 км югоизточно от София. Към момента няма данни за пострадали и сериозни щети на територията на България. 

 

По информация на дежурния в Министерството на здравеопазването няма завишаване на обажданията в спешните центрове и болниците в района на Кърджали, Благоевград, Смолян, Сандански и Бургас.

 

Засега в резултат на стреса от труса две жени са припаднали в Смолян и Петрич, двама хронични хипертоници са потърсили помощ в Кърджали.