Иван Чешанков: В този мач Григор трябва да се предпази от емоциите

Минути преди двубоя от полуфиналите на тенис турнира "Уимбълдън” между Григор Димитров и сърбина Новак Джокович коментаторът Юлиян Стаматов прогнозира в студиото на Нова телевизия, че Григор има 51% шансове да спечел този мач, а Новак - 49%. 

Още по темата

 

"Двубоят, който предстои, ще бъде много интересен по няколко причини. Григор Димитров се намира в отлична форма. След победата си над Анди Мъри той ще има допълнително самочувствие и стръв, за да отиде още по-нагоре. Григор е печелил веднъж срещу Новак и именно тази победа ще му вдъхне още повече кураж. Ако той успее да спечели днес, окончателно ще подпечата визата си, за да бъде един от първите четири тенисисти в света”, коментира Стаматов. 

 

"От друга страна, Новак Джокович в момента е най-добрият играч, който остана в схемата на Уимбълдън с най-големи възможности да спечели това състезание. Неговото желание е непременно да победи, защото ще се върне като №1 в света. Напрежението ще бъде върху него”, допълни спортният коментатор. 

 

"Доста трудно е след победа като тази над Анди Мъри два дни след това да застанеш срещу друг тенисист от голямата четворка. Очакванията на българската аудитория са огромни и в този мач Григор трябва да се предпази от емоциите”, на мнение е коментаторът Иван Чешанков. 

 

"Колкото и трудно да е, трябва да остави назад факта, че това е полуфинал на „Уимбълдън” и да се опита да се концентрира върху играта. Трябва да играе точка за точка. Тази година Григор Димитров показа напредък не само във физически аспект, но и много силна психика точно в такива моменти”, на мнение е Чешанков.