Предаването „Събуди се” ще продължава с половин час повече - от 7.30 до 10.00 ч. в събота и неделя по Нова

„Политиците ни се боят да направят най-важната стъпка – да бъдат реформатори. Реформите струват скъпо, в държави като нашата те са болезнени, водят до отлив на гласове, отнемат проценти. Затова у нас има страх от реформи”, заяви водещата на „Събуди се” по Нова Мирослава Иванова в интервю за Vesti.bg.

Предаването ще продължава с половин час повече - от 7.30 до 10.00 ч., през следващите седмици, докато екипът на предаването „На светло с Люба Кулезич” е във ваканция. 

Какво е интересно за нея в българската политика, какви са прогнозите й за предстоящото политическо лято и какво да очакват зрителите от предаването „Събуди се - за това е следващото интервю с Мира Иванова. 

Преди време в интервю за нашия сайт казахте, че апатията е най-добрият приятел на статуквото. Това се случи преди изборите за Европарламент. Как бихте определили случилото се от тогава насам? Преборихме ли се с апатията?
За да ви отговоря, трябва и аз да задам няколко въпроса. Изчистено ли е вече дерето, което наводни Килифарево? Всичко по силите си ли направи държавата за Аспарухово и Добрич? Казаха ли ни, че над София тежат тонове лед и след малко тези тонове лед ще се изсипят над главите ни? Бяха ли публично обявени имената на истинските вдъхновители на атаката срещу банките? Подадоха ли оставки шефовете на онези служби, които проспаха заговора и затвориха очи пред заглавията с големите букви, от които започна заверата? Доволни ли сме от здравните грижи, които получаваме?

Отговор „да” няма. И щом сме допуснали това, значи апатията още ни владее. Но надежда има. Реакцията на мнозинството българи, както и на медиите по банковата криза го доказа. Доброволците в наводнените райони и стотиците хиляди благодетели, които със своето левче се включиха в кампанията DMS VARNA също.

Започна едно горещо политическо лято. Как вие като журналист ще отговорите на това предизвикателство? Какво да очакват зрителите от Вашето предаване?
Както и досега, зрителите ни могат да очакват темите на деня, скандалите на деня, успехите на деня, лицата на деня. Няма да се променяме, нищо че е лято. Ще бъдем актуални, ще следваме събитията, защото очевидно лятото няма да е лежерно. През следващите седмици (и докато екипът на „На светло” е във ваканция) ще имаме дори половин час повече - „Събуди се” ще започва в 7.30 ч. и ще продължава до 10.00 ч.

Освен политика да очакваме ли други акценти в предаването?
Разбира се, не сваляме поглед от социалните теми и ще продължаваме да го правим. Светските новини също имат своето място. Това е запазена територия за Станислав Дочев с неговия характерен почерк и подход към хората от сцената, в светлините на прожекторите, по спортните терени.

Цялото интервю с Мирослава Иванова за Vesti.bg четете тук