Самоличността на повече от 40 от пътуващите до момента не е оповестена

80 деца са били на борда на разбилия се в Украйна малайзийски пътнически самолет. Това твърдят различни новинарски агенции, чиито екипи се намират на мястото на трагедията. 

 

На борда на Боинг 777 са пътували 298 души. Самолетът е излетял от Амстердам за столицата на Малайзия Куала Лумпур. Според американски източник машината е свалена от ракета, но до момента не се знае откъде е изстреляна. 

Още по темата

 

Малайзийските власти съобщиха, че Боингът не е подал сигнал за бедствие и поискаха международен екип следователи да получи достъп до мястото на катастрофата. 

 

Междувременно беше обявена националността на пътниците. 154-ма са холандци, 27 австралийци, 28 от Малайзия, 12 от Индонезия, деветима англичани, четирима германци и белгийци, трима граждани на Филипините и един на Канада. 15-членният екипаж е от Малайзия. 

 

Самоличността на повече от 40 от пътуващите до момента не е оповестена. Част от пътниците са лекари от международна организация, които отивали на международна конференция по проблемите на борбата със СПИН.