Не пропускайте историите в „Ничия земя” тази неделя от 18.00 ч. по Нова

В предаването „Ничия земя” в неделя по Нова Елена Чопакова представя футбола такъв, какъвто някога е трябвало да бъде. За момчетата и треньора им от село Мъдрево в Разградско футболният клуб „Скрита сила” е страст и мечта – за големите стадиони, за големите успехи и славата, които само най-великата игра на света може да донесе.

„В Мъдрево няма букмейкърски пункт. Няма и черно тото”, разказва Елена Чопакова и добавя: „Ултраси и хулигани също не видяхме. А и фенките не са като за световно... Но за футболистите от „Скрита сила“ - Мъдрево и техния треньор футболът не е нито пари, нито слава, както за собственика на клуба им не е нито бизнес, нито Бог знае какъв престиж”.

Втората история в предаването тази седмица е озаглавена „Сватбата на вампирите”. Според археолозите става дума за средновековен некропол, според вестниците - за вампири, а за жителите на кърджалийското село Скалище това е история за Дяволската сватба и духовете на мистериозни умрели сватбари.

Митичната Дяволска сватба край Скалище може би намира своето логично обяснение през есента на 2007 година. В местността, наричана от местните Шейтан Кая – Дяволския камък, изниква средновековен некропол, в който всички мъртви са погребани с ритуали срещу вампирясване. Може би разказите за Дяволската сватба са плод на въображението на местните хора или пък на силно преувеличените им фантазии? Може би некрополът, открит край Скалище, е просто съвпадение?

Отговорите в предаването „Ничия земя” в неделя, 24 август, от 18.00 ч. по Нова.