Големият певец и музикант си отиде на 70-годишна възраст след битка с рака

 

Певецът Джо Кокър почина на 22 декември 2014 година на 70-годишна възраст. Той почина след тежка борба с рак на белите дробове.

 

Певецът и музикант, роден в Шефилд, има зад гърба си 40-годишна кариера. Започва музикалната си кариера едва 15-годишен, като член на групите The Avengers, където пее под името Ванс Арнолд, Big Blues (1963) и The Grease Band (1966).

 

Първият му голям хит, който влиза в британския топ, е „С малко помощ от моите приятели“, кавър на легендарните "Бийтълс".

 

Неговият дует с Дженифър Уорнърс – "Up Where We Belong”, от филма "Офицер и джентълмен" стана номер едно в класациите и спечели "Грами" и "Оскар".

 

Миналата година той подобри собствените си рекорди в залите в Европа с албума си, който стана номер едно в Германия. Последният му концерт беше в Хамърсмит, Лондон през юни.

 

В България певецът е имал два големи концерта - през 1994 и 2011 година.

 

Музиканти и изпълнители от света на рок музиката изразиха своята печал. Сред тях е и Пол Маккартни, който сподели, че Джо Кокър е бил един от най-добрите му приятели. Своите съболезнования изрази и другият жив член на „Бийтълс” - Ринго Стар. "Прощавай приятелю и Бог да те благослови. Мир и любов от един от твоите най-верни приятели!", написа той.

 

„Обичахме те завинаги, вечно ще ни липсваш”, написа в Туитър и Стивън Тайлър от „Аеросмит”.

 

Джо Кокър загуби битката с рака, но със сигурност вече е спечелил тази с времето.