Ако няма лични проблеми, значи се питам защо е бил шеф на ДАНС, каза Тодор Тодоров

"Поведението на Петко Сертов е неадекватно, каза в студиото на „Здравей, България” криминалният психолог Тодор Тодоров. „Ако причината за изчезването му не са лични проблеми се питам защо той е бил шеф на ДАНС. Да не се окаже, че е отишъл на поклонение в Атон и да се върне скоро”, допълни той.

 

„Причините Сертов да не иска да се яви в полицейско управление и да представи личната си карта може да са много. Откъде знаем, че той не е казал на семейството си къде отива? Ако той не го е направил, поведението му наистина става странно. Не го познавам лично, но това, което се случва, не може да е добре. Особено след като е бил шеф на контраразузнаването. Може да се е изплашил, или да се е „оцапал до ушите”. Може да има лични проблеми, коментира психологът.

 

 

„Ако има заплаха за сигурността му, защо не е потърсил защита от българските служби? Това е сериозна обида за тях. Според него всеки компютър помни историята на влизанията и можело да се проследи какво е чел и правил”, категоричен бе Тодоров.
 

„Ако всичко това е свързано с последвалите ДАНС ангажименти и ако има нещо общо със спирането на „Южен поток”, значи той се е забъркал в нещо и трябва да носи последици”, каза Тодоров.

 

„Това, че е изглеждал спокоен, не е сигурно, защото това може видимо да е така, а отвътре да му ври и кипи, продължи той. След като е засечен там, гръцката полиция едва ли ще поднася невярна информация”, каза още той.

 

„Господин Сертов е напуснал хотела на 21-ви декември. Той се е регистрирал за два дни, но само може да се гадае дали е получил информация, че вече е локализиран и е напуснал по-рано. Вероятно той е знаел, че се издирва, защото е ползвал компютъра в хотела. Разговарял е с хората на английски и е вечерял сам в таверна”, каза кореспондентът на Нова в Гърция Бойка Атанасова. Той категорично не е пристигнал в хотела с автомобила, с който е тръгнал от България.