От Австралия до Мексико стотици хиляди се включиха в шествия и мълчаливи бдения

 

На много места по света хората продължават да изразяват съпричастност. От Австралия до Мексико стотици хиляди се включиха в шествия и мълчаливи бдения в памет на жертвите на кървавото нападение.

 

Стотици жители на Белград се събраха снощи пред Френския културен институт в сръбската столица, за да почетат паметта на загиналите в атаката срещу „Шарли Ебдо”. Мнозина държаха станалите известни по цял свят надписи „Аз съм Шарли”, други оставяха запалени свещи.

 

Голямо множество се събра и пред Френското посолство в Мексико сити. Сред присъстващите имаше и много французи, живеещи в Мексико.

 

Стотици хора се събраха на един от централните площади в Сидни, за да изразят съпричастност с жертвите от „Шарли Ебдо".

 

Американският президент Барак Обама посети посолството на Франция във Вашингтон и почете с минута мълчание паметта на жертвите на терористичния акт. Обама написа, че изразява съпричастността на американците. И още – терорът няма да устои пред идеалите, които озаряват света.

 

Символичен жест в памет на загиналите при терористичната атака имаше и в Париж. Светлините на Айфеловата кула бяха загасени за кратко в 20 часа местно време.