Българският нападател изигра отличен мач срещу Гингам

Димитър Бербатов класира своя Монако за полуфиналите в турнира за Купата на Лигата във Франция, съобщи Gong.bg.

 

Българският нападател изигра отличен мач срещу Гингам, отбеляза първия гол  в мача и поведе своите за успеха над Гингам с 2:0. Освен с гол, Бербатов се отличи и с няколко добри отигравания в наказателното поле на гостите. Българинът бе заменен 73-ата минута, а малко преди това получи и жълт картон за симулация. Именно появилият се на мястото на Бербатов Антони Мартиал вкара втория гол в продължението на срещата.

 

Двубоят на „Луи II” започна по най-добрия начин за домакините, като резултатът в мача бе открит още в 8-ата минута. След бърза атака за Монако, Ферейра Караско проби отлично по лявото крило, и след като успя да преодолее бранител на Гингам, центрира на далечната греда, където Бербатов с глава успя да засече. Попадението бе под номер 1 за българина през календарната 2015 година.

 

В средата на първото полувреме гостите имаха две отлични възможности, но късметът покри Стекеленбург. В 36-ата минута обаче, като че ли всичко в мача бе предрешено. Кристоф Мандан от тима на Гингам бе изгонен с директен червен картон, което сериозно наклони везните в полза на Монако.

 

В рамките на две минути през втората част, Бербатов бе замесен в две стопроцентови ситуации, но и в двата случая вратарят на Гингам се оказа на висота и предотврати нов гол в мрежата си.  

 

В продължението на срещата, появилият се на мястото на Бербатов, Антони Мартиал узакони успеха на своите и подпечата визите на Монако за полуфиналите в турнира за Купата  на Лигата във Франция.