Какви изненади ни готви времето през най-женския месец на годината?

Пролетни температури през почивните дни! Синоптиците обещават топло, но не и слънчево време. На много места се очакват слаби валежи, но само по високите места в планините ще има сняг.


Ето че най-капризният месец вече чука на вратата и ние побързахме да разберем какви изненади ни е подготвило времето през март.


Тази година през месец март се очаква средната месечна температура, както и валежите да бъдат около нормата. Най-ниските температури през март ще бъдат между -8 и -3 градуса, а най-високите между 17 и 22 градуса. Дали Баба Марта ще прояви капризният си нрав?


„Март ще започне с облачно време, на места със слаби превалявания. През периода 2-ри до 4-ти не се очакват валежи. От 5-ти до 10-ти ще бъде облачно и ще има и валежи”, обясни Красимир Стоев, синоптик към БАН.


Означава ли обаче това добри новини за скиорите?


„Температурите ще се понижат и дъждът дори и в равнинте ще премине в сняг. Постепенно подобрение на времето се очаква през второто десетдневие. Вероятност за валежи има около 16-ти и 20-ти март”, добави синоптикът Красимир Стоев.


Тази година астрономическата пролет ще настъпи на 21-ви март. Дали краят на март ще е пролетен?


„В началото на третото десетдневие отново температурите ще се понижът и дъждът в Предбалкана и по високите полета ще се примесва със сняг”, поясни синоптикът Красимир Стоев.


Няма да вали на 23-ти и 24-ти март, а след това - до края на месеца ще има дъждове.


Повече по темата гледайте във видеото.