Трима от обкръжението му също ще бъдат подведени под отговорност

Кирил Рашков отива на съд с 4 обвинения. На 6 март 2015 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителния акт срещу него и трима души от обкръжението му.

 

Обвиненията, повдигнати срещу Рашков, са следните: 

Още по темата

-за това, че на 10 юли 2014 г. без знанието и разрешението на митниците е пренесъл през ГКПП „Капитан Андреево“ 501,5 г живак – силно отровно вещество, поставено под разрешителен режим и забранено за внос и износ;  

-че без надлежно разрешение е държал в гр. Пловдив въпросното вещество;

-че е държал множество археологически обекти, които не са описани и регистрирани – антични монети (в т.ч. от III в преди Христа), пръстени и части от накити;

-че в продължение на два месеца през 2014 г. в Пловдив се е сговорил с Радослав Петров да вършат престъпления в страната и в чужбина.


Две обвинения са повдигнати на Радослав Петров. Освен за сговор с Кирил Рашков, Петров е обвинен и за държане с цел разпространение на 2,738 кг амфетамини. Михаил Дерменджиев е обвинен за незаконно притежание на наркотици и на три огнестрелни оръжия. Симеон Илиев е с обвинения за незаконно притежание на оръжие и на археологически обекти.


Кирил Рашков и Радослав Петров продължават да са с мярка за неотклонение „задържане под стража“, уточниха от Апелативна специализирана прокуратура.