Зрителите ще станат част от поредица приключения в продукцията „Лиценз за петролни сондажи”

През следващите два месеца Viasat Explore ще отведе зрителите в едни от най-големите нефтени находища в американския щат Луизиана. Четвъртият сезон на поредицата „Лиценз за петролни сондажи” ще се излъчва всеки понеделник от 22.00 ч. от 23 март до 11 май. 

С настъпването на пролетта в района на нефтените находища в провинция Албърта, Канада, пътищата са се превърнали в реки от кал, а сондажите са спрени. Това е причината царете на добива на петрол от канадския север – Коди, Кели, Майк и Хъч да търсят други възможности за работа. Именно четиримата мъже са в центъра на историите, представени в телевизионната поредица. 

Новите изпитания за тях започват, когато получават интересно предложение от Луизиана и тръгват на път. На 3971 км от дома си специалистите по добив на нефт с изненада разбират, че на юг техните колеги работят при съвършено различни условия. До момента канадците са свикнали с отрицателните температури на север, където термометърът пада до -40 градуса по Целзий. На новото място обаче те са изложени на опасност от слънчев удар при температура, достигаща +40 градуса. Силното слънце на Луизиана усложнява допълнително тяхната работа, тъй като има опасност от стопяване на сондажните тръби, с които работят. Ако момчетата от Албърта искат да се впишат в новата си среда, ще трябва да се адаптират и да научат от новите си колеги как се добива нефтът на юг.

В поредицата „Лиценз за петролни сондажи” зрителите ще станат свидетели не само на конкуренцията в бранша, но и на напрегнати ситуации и сблъсък на характери. 

Още за продукциите на Viasat Explore можете да откриете на viasatexplore.bg, както и на Facebоок страницата на канала