Хасковлията преклони глава пред Жил Мюлер след поражение с 5:7, 6:7

Григор Димитров претърпя поредното си разочарование през сезона, след като отпадна още във втория кръг на турнира в Куинс, където през миналия сезон спечели трофея, предаде Gong.bg. Димитров преклони глава пред Жил Мюлер след поражение с 5:7, 6:7(5).

 

Българинът излезе за реванш срещу Мюлер, който го победи и по-рано през сезона в Ротердам. В играта на сервиси обаче победител отново излезе тенисистът от Люксембург, който демонстрира по-здрави нерви.

 

Обичайно, с мощния си сервис Мюлер почти не даваше възможности на Димитров, който в целия мач стигна само до три шанса за пробив в един гейм в началото на мача, отразени от съперника.

 

Григор Димитров също се радваше на отличен сервис и безпроблемни сервис геймове. При 4:5 в първия сет обаче Димитров изигра един слаб гейм, в който Мюлер се възползва от единствената си в сета възможност за пробив и така излезе с едни гърди напред - 6:4.

 

Втората част отново премина под пълното надмощие на сервиращите, като единственият брейкбол бе пред Мюлер, но Димитров се справи с напрежението. Този път се стигна до тайбрек, в който хасковлията поведе с 3:0, но две непредизвикани грешки впоследствие бяха достатъчни за Мюлер да спечели тайбрека със 7:5, а с това и мача.

 

Така Григор претърпя поредно разочарование през този сезон, в който не успя да защити нито един от трите трофеи, спечелени през миналия сезон. 

 

Въпреки поражението, най-вероятно Димитров ще остане 11-и в ранглистата и през следващата седмица. 

 

Голямото предизвикателство пред него обаче ще бъде турнирът в Уимбълдън, където Димитров има да защитава много точки от достигането си до полуфинал през 2014.