Заместник-председателят обяви номинираните за кметове на партията в Благоевградска област

„ГЕРБ ще участва в предстоящите през октомври местни избори с най-достойните, качествени кандидати, хора с професионален опит, потенциал и амбиции”. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на официалното представяне на кандидатите за кметове за общините в Благоевградска област.


"Натрупахме сериозен опит, имаме добре подготвени кадри", подчерта Цветанов.


Той обяви д-р Атанас Камбитов като единствена кандидатура на местната структура в Благоевград.


"Атанас Камбитов преобрази Благоевград в позитивен план. Опитът, който натрупа като народен представител, му помогна да управлява по-най-добрия начин. Това бе най-правилният избор на ГЕРБ за Благоевград за местния вот през 2011 г.", категоричен бе Цветанов.


Той посочи още, че заради успешните им мандати, отново се гласува доверие на кметовете на Банско – Георги Икономов и на Разлог – Красимир Герчев. 


Цветанов обяви, че двамата депутати Георги Андонов и Кирил Котев ще се включат в кметската надпревара за общините Гоце Делчев и Сандански. 


Цветанов представи кандидатите за кметове и на останалите общини: за Белица – Иван Богданов, Гърмен – Сергей Младенов, Кресна – Атанас Махлелиев, Петрич – Димитър Бръчков, Сатовча – Пламен Поюков, Струмяни – Ваня Илиева и Якоруда – Ваня Гатдерова. За Симитли с решение на местната структура ГЕРБ подкрепя досегашния кмет Апостол Апостолов.


"В Община Хаджидимово ще обявим по-късно нашата кандидатура. Категорично заявявам, че ПП ГЕРБ няма да подкрепи досегашния кмет на общината", каза още председателят на Националния предизборен щаб.