Той пристигна у нас седмици преди да изиграе демонстративен мач с французина Гаел Монфис

 

Един от най-обичаните български спортисти - Григор Димитров даде ексклузивно интервю за Нова. Той пристигна в България седмици преди да изиграе демонстративен мач с французина Гаел Монфис.

 

Преди 12 години едно 12-годишно момче от Хасково извоюва победа, която предопределя пътя му. 

 

„Когато спечелих турнира за първи път във Франция бях на 12 години. Аз и баща ми се погледнахме един друг и знаехме какво искаме да правим, повярвах си тогава. В началото го усещах като работа, но с годините, когато спечелих US Open и Wimbledon осъзнах, че това ми е мечтата”, заяви Григор Димитров. 

 

12 години по-късно мечтата му е реалност. 

 

„Никога не съм харесвал думата звезда, просто се случи да съм добър в спорта, всичко останало идва с успехите”, заявява тенисистът.

 

Но неуспехите се запечатват най-дълбоко.

 

Имал съм загуби, които до ден днешен не мога да забравя. С Новак, полуфинала на Wimbledon, имах голям шанс”.  

 

Загубите на корта, болят повече от всичко останало, споделя Григор Димитров. Повече и от сърдечните раздели. А Гришо се оказа в центъра на една такава световноизвестна раздяла. След няколко-годишна връзка с друга звезда на тениса - Мария Шарапова, Григор Димитров за първи път открехва завесата на личния си живот. 

 

„Нямам лоши чувства към нея, всичко беше на много добри начала. Всеки поема по своя път и всеки се нуждае от нещо свежо. И може би това беше времето и мястото за нас да се разделим”, заявява Григор Димитров. 

 

Обратно в света на спорта и обратно в родината, историческият плейофен двубой за „Купа Дейвис” срещу Унгария превърна Първата ни ракета от най-обичания спортист в една от най-критикуваните личности. Отказът на Григор Димитров да участва събуди разочарованието и тежките критики не само на феновете, но и изправи един срещу друг големи имена в българския спорт. 

 

„Аз винаги играя за България, това, че не играх за „Дейвис къп” това е съвсем различна тема. Не съвпадна с програмата ми, трябваше да се срещна с Франко, потенциалния ми треньор, има толкова много компоненти в програмата ми”, заяви Григор Димитров. 

 

Разочарованието обаче не беше по-силно от обичта на феновете. И те бързо му простиха. 

 

А български знамена сред публика, Григор Димитров ще забелязва и през следващите години. Защото амбициите му и надеждите на феновете стигат чак до челната тройка и то до пет години. 

 

„Аз искам да играя тенис, но не искам да играя завинаги. Със сигурност турнира „Големия шлем” е целта дотогава. Защо не и повече, защо да не съм в първата тройка”, заявява Григор Димитров.