След разследване на Нова за злоупотреби Стоян Беширов отново се бори за вот

 

Жестока битка за кметския стол в Неделино. Борбата за власт там е изключително напрегната през последните месеци, след като Стоян Беширов беше отстранен след разследване на Нова за злоупотреби. Днес той отново се бори за доверието на жителите на Неделино. Срещу него се изправи независимият Боян Кехайов.

 

Спокойствието в изборният ден в Неделино е само привидно. Двата лагера в битката за кметския пост се обвиняват взаимно в купуване на гласове. Полицейските проверки не откриват нарушения, но хората в селата разказват друго. Нощем поддръжниците на двамата кандидати патрулирали и се следяли взаимно. Говори се и за силни мъже, които обикаляли и упражнявали натиск.

 

Нито един от хората, подали сигнали за заплахи и нарушения, днес не пожела да даде показания пред полицаите. Но и днес екипът на Нова забеляза едни и същи групи млади мъже, които стоят пред  секциите. Те заявиха, че са дошли да гласуват.

 

Приближени на двамата кандидат-кметове, включително общински съветници и бивши временни градоначалници през целия ден обикаляха около секциите с колите си.

 

Репортер: Анелия Веселинова