Аерогарата е затворена, всички полети са отменени

 

Пътнически самолет беше приземен извънредно на летището в Бургас заради бомбена заплаха в четвъртък сутрин. Инцидентът затвори аерогарата. Всички полети бяха отменени.

 

Сигналът за поставено взривно устройство бил подаден от пасажер – 67-годишен мъж, който вече е изведен от властите и се установява самоличността му. Останалите пътници също са свалени от самолета.

 

 

"Самолетът е на компания "Small Planet", а на борда е имало 161 пасажери", съобщи за Нова директорът на летището Георги Чипилски. Всички пътници се намират на летището, раздават им напитки и храна и се извършват съответните проверки за сигурност, уточни той. 

 

Появи се информация, че мъжът, подал сигнала, е бил в нетрезво състояние, но официално потвърждение за това все още няма. "Пасажерът се разпитва от служители на "Гранична полиция", а специализирани екипи проверяват багажа на пътниците в самолета. Към момента няма информация за наличие на взривно устройство на борда", обясни директорът на летището. 

 

 

 

Машината пътувала от Варшава за египетския курорт Хургада. Към 5:48 ч. командирът на полета получил сигнала за бомба и поискал разрешение за кацане. 


Веднага е задействана и системата за антитероризъм. Обявен е код "тревога".

 

Около пет часа след извънредното кацане на самолета, авиокомпанията-оператор изпрати друга машина, която да превози пътниците до крайната им дестинация - Хургада.

 

Репортер: Цеца Алексова