Това е отговор на задържаните пет турски търговски кораба в Новоросийск

Турските власти задържаха четири кораба под руски флаг на пристанището Самсун, предаде БГНЕС. 

 

Още по темата

Причина за блокирането на руските плавателни съдове са констатирани нередности в превоза на товари, но турската пристанищна администрация не уточнява какви са те. В.“Миллиет“ подчертава, че става дума за отмъщение заради проблема със задържаните турски кораби, превозващи хранителни стоки, плодове и зеленчуци, върху които преди дни руската страна наложи забрана за вноса им.

 

От екипажите на руските съдове, чакащи часове наред, са изискани още документи, необходими за легализиране на товарите им, както и такива, съобразени с международното законодателство за мореплаването. Дългото чакане в крайна сметка приключи с разрешение за напускане на пристанището на Самсун за 3 от корабите, 4-ият продължава да е обект на митнически контрол. Общо 6 кораба под руски флаг са проверени щателно днес на това пристанище.

 

Отношенията между Москва и Анкара остават влошени след като турските военновъздушни сили свалиха руски бомбардировач в небето на турско-сирийската граница. Припомнете си подробности във видеото!