При инцидента загина граничен полицай, а още шестима негови колеги пострадаха

 

Една година след катастрофата на камион, превозващ гранични полицаи край село Горно Ябълково, при която загина 34-годишният Асен Асенов от Свищов, а още шестима негови колеги бяха ранени.

 

От тогава промяна в условията на труд по границата няма, твърдят от синдикатите на МВР. По думите им не е премахната и практиката служители от вътрешността на страната да бъдат командировани  на браздата.
 

Малко след полунощ на 26-и декември миналата година товарен автомобил ЗИЛ-131, превозващ служители, се преобръща в дере край средецкото село Горно Ябълково.На място загина 34-годишният Асен Асенов, който шофира превозното средство.Ранени са още шестима полицаи.Тогава стана ясно, че лошите пътища и остарялата техника са в основата на инцидента. МВР обеща да се отстранят нередностите

 

Родителите на загиналия полицай Асен Асенов недоумяват как за една година няма установен нито един виновник за смъртта на сина им. Почерненият баща разказва, че въпреки опитите не получавал възможност за разговора с нито един от колегите на сина си, преживели катастрофата. Възмутен е от факта, че държавата е отпуснала по 105 лева пенсия на двете сирачета, които Асен остави.