На граничния пункт започват проверки

 

 

Проверка започва в митническия пункт Лесово. Причината е, че оттам в страната ни е влязъл камионът, който беше хванат да превозва 119 нелегални имигранти

 

Прокуратурата ще проверява митническата смяна, която е била дежурна. Всички мигранти от Ирак и Сирия, сред които и 30 деца от 1до 10 годишна възраст, късно снощи бяха транспортирани и настанени в бежанския център в Елхово. 

 

Шофьорът на камиона остава за постоянно в ареста. Той е със статут на постоянно пребиваващ у нас от 12 години и живее в Свиленград. Срещу него е повдигнато обвинение за трафик на хора. През границата прекарал камиона с документи, че превозва тухли от Турция за България.

 

„Обяснява, че е качил мигрантите от Истанбул. Там се запознал с български преселник, говорещ перфектно български. Обещал му 5 000 евро, за да вкара чужденците у нас и да ги превози до вътрешността на страната. За това престъпление наказанието е затвор от 1 до 6години затвор. Камионът ще бъде конфискуван от държавата”, заяви районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров.