Не работим на загуба, категоричен е Веселин Марешки

 

Какво се случва на пазара на горива и защо в част от Варна цените паднаха драстично? Велина Сашева потърси отговорите на тези и на още много въпроси. 

 

„Със сигурност не искаме да работим на загуба и не работим на загуба”, категоричен е бизнесменът Веселин Марешки. Бензиностанция та на Марешки във Варна продава гориво на по-ниски цени у стана причина за драстично поевтиняване и в други бензиностанции в града.

 

„Ако той е по-ефективен, нека да печели. Ние не можем да напуснем Варна заради това нещо и естествено – реагираме. Това е борба за един регионален пазар в един квартал на Варна. Ние губим и то не само ние.  В момента имаме явлението „една лястовичка прави пролет”, коментира председателят на Българската петролна и газова асоциация Валентин Златев. 

 

"Получавали сме съвети, да застанем на страната на картела, да сложим цени от 2 лева и нагоре и да живеем много по-спокойно", твърди Марешки. Валентин Златев е категоричен: "Такъв картел няма".

 

Конкурентната стрелба по болното място на пазара и на хората накрая ще прекрати Комисията за защита на конкуренцията. Вероятно секторният анализ, който подготвя регулаторът, ще бъде готов до месеци. 

 

Гледайте тази вечер „Темата на Нова”!